Aminozuren

Aminozuren zijn zeer belangrijke bouwstoffen van het lichaam. Sommige aminozuren kan het lichaam zelf aanmaken, maar andere moeten we uit ons voedsel halen. Ook bestaan er speciaal voor sporters supplementen met aminozuren. Omdat aminozuren essentieel zijn voor de spieropbouw, is het voor sporters goed om iets te weten over de werking en de inname van deze stoffen.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïne. Proteïnen zijn op hun beurt weer de bouwstenen van spieren, pezen, organen, haar, klieren, nagels, enzovoorts. Zelfs hormonen en enzymen zijn opgebouwd uit aminozuren. Zonder aminozuren kunnen we dus geen spierweefsel opbouwen. Er wordt wel gezegd dat proteïnen, naast water, het grootste gedeelte van ons lichaamsgewicht uitmaken.

Welke soorten aminozuren zijn er?

Er bestaan twee soorten aminozuren: essentiële aminozuren en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren worden niet aangemaakt door het lichaam. Niet-essentiële aminozuren daarentegen kunnen door ons lichaam worden wel gemaakt uit andere aminozuren.  Er bestaan meer dan 20 verschillende aminozuren, waarvan er 9 essentieel zijn.

Essentiële aminozuren:

  • Histidine
  • Isoleucine
  • Leucine
  • Lysine
  • Methionine
  • Fenylalanine
  • Threonine
  • Tryptofaan
  • Valine

Wat is de werking en functie van aminozuren?

Zoals gezegd bestaan proteïnen uit ketens aminozuren. Alle proteïnen hebben een specifieke samenstelling: de lengte en de volgorde van de aminozuren in de keten varieert. De samenstelling bepaalt de functie van de proteïne. De ene proteïne is dus de andere niet; ze hebben allemaal een andere eigenschap.

Voor ons lichaam uit aminozuren proteïnen kan maken, moet het eerst de proteïnen uit het voedsel afbreken en omzetten. De proteïnen die we eten worden afgebroken tot aminozuren. Het lichaam bouwt uit deze aminozuren weer specifieke proteïnen die op dat moment nodig zijn.

De belangrijkste functie van aminozuren is het opbouwen en repareren van spierweefsel. Maar aminozuren doen nog meer. Ze zijn zelfs noodzakelijk voor een goede werking van de hersenen en de werking van vitaminen en mineralen. Voor iedereen zijn aminozuren dus onmisbaar, maar voor mensen die veel van hun lichaam vragen, zoals sporters, zijn aminozuren extra belangrijk.

WE ZIJN OPEN!Vanaf 15 oktober mogen we blijven sporten

Beste sporters,

Zoals velen gisteren hebben meegekregen zijn er nieuwe maatregelen genomen omtrent Corona virus.

We mogen gelukkig open blijven en sporten. Hier zijn we erg blij mee.
Wel moeten we aantal aanpassingen doen.

Zo zullen er vanaf 15 oktober de kleedkamers niet meer gebruikt kunnen worden. Als gevolg hiervan kan er dus niet gedoucht worden en kan er geen gebruik gemaakt worden van de sauna.

Groepslessen, vechtsporten en fitness gaat door maar wel met inachtneming van 1,5 meter.

Kickboks techniek lessen zullen gegeven worden als bokszak techniek trainingen.
Bokszaktrainingen van dinsdag en donderdag zal gegeven worden als bokszak conditie trainingen.

Karate lessen zullen gegeven worden in de vorm als bokszak techniek training, Kata en Kihon lessen.

Kickboks en karate jeugdlessen gaan wel op zelfde manier door.

Reservering voor sporten blijft zoals het was door gaan. Mocht je geen account hebben om te reserveren via Virtuagym app dan kun je deze aanvragen via: admin@flexhealthclub.nl

Bij binnenkomst dien je zoals voorheen je handen te desinfecteren. Dit kan je doen bij 1 van de automatische desinfectie zuilen.
Vergeet niet een flesje desinfectie mee te nemen. Hiermee kun je je toestel voor en na gebruik schoonmaken.

Mochten en vragen zijn dan horen we het graag.

Laten we lekker genieten van onze sportmogelijkheden en elkaar de ruimte geven.