Flex Thai Boxing

Wat is Thai Boksen?
Het Thai Boksen is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Bij het Thai Boksen lijkt alles te zijn toegestaan maar men is wel degelijk gebonden aan regels. Bij het Thai Boksen gebruik je de vuisten, ellebogen, knieen en de benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieen, ellebogen en benen.

Het Thai Boksen is een vechtsport die al eeuwen bestaat, het werd in Thailand en buurlanden in tijd van vrede beoefend door de soldaten en boeren. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten van de wereld.
Eind zestiger, begin zeventiger jaren begonnen de Europeanen en Amerikanen zich steeds meer te verdiepen in deze sport. In deze periode is het dan ook in Nederland geïntroduceerd.

Nederland behoort tot de absolute wereldtop met diverse kampioenen.


Waarom Thai Boksen?
Thai Boksen is een sport waar veel in zit. Het is goed voor de conditie, lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden nagenoeg alle spiergroepen getraind. Thai Boksen is een sport die op verschillende niveaus beoefend kan worden.
Bij Flex Health Club bieden wij onze leden de mogelijkheid om op recreatief niveau te trainen.

Benodigdheden
Wat heb je nodig om te kunnen Thai Boksen?

Als je een gratis proefles neemt dan mag je gratis handschoenen en scheendekkers lenen.
Bij inschrijving gaan wij er vanuit dat je zelf spullen hebt aangeschaft. De benodigdheden voor Thai Boksen zijn:

> Handschoenen
> Scheendekkers
> Bitje
> Toc
> Bandage

Sportkleding is verplicht!