Medical Fitness

Medical Fitness is het begeleiden van mensen met een verminderde belastbaarheid en vormt een brug tussen fysiotherapie en fitness.

Waarom?
Veel mensen met lichamelijke klachten willen wel graag sporten, maar kunnen of durven dit niet vanwege deze klachten. Helaas blijft de dan zo gewenste begeleiding binnen een fitnesscentrum vaak achterwege. Dit komt doordat een ‘basis fitnessinstructeur’ niet beschikt over de specifieke kennis en vaardigheden om deze groep mensen te kunnen begeleiden. De Medical Fitnesstrainer is hiervoor wel speciaal opgeleid. Hierdoor kunnen ook mensen met lichamelijke klachten verantwoord en doeltreffend getraind worden.

Medical Fitness heeft als doel de fysieke en functionele belastbaarheid van mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat te verhogen en de algehele conditie te verbeteren. Onderzoek toont aan dat training de beste oplossing is voor het verhogen van de belastbaarheid. Fysiotherapeuten en huisartsen spelen na de beëindiging van hun behandeltraject een belangrijke rol als verwijzer naar een Medical Fitness Instructor. Door Medical Fitness zult u lichamelijk en geestelijk weer beter gaan functioneren en zal de kwaliteit van uw leven toenemen.

Voor wie?
Medical Fitness is geschikt voor mensen die het behandelingstraject bij een fysiotherapeut of andere specialist hebben afgerond maar nog wel kampen met een verlaagde belastbaarheid. Deze verlaagde belastbaarheid kan ontstaan door onder andere:

 • (terugkomende) blessures
 • revalidatie (na een operatie)
 • het aannemen van een verkeerde houding tijdens de dagelijkse bezigheden
 • CANS, voorheen RSI (klachten aan armen, nek en schouders)
 • rug- en knieklachten
 • bekkeninstabiliteit
 • hart- en vaatziekten
 • reumatische- en longaandoeningen (COPD, CARA)
 • burn-out
 • stressfactoren
 • diabetes mellitus
 • Sporters die na een blessure hun snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid plus stabiliteit weer tot wedstrijdniveau op willen bouwen.
WE ZIJN OPEN!Vanaf 15 oktober mogen we blijven sporten

Beste sporters,

Zoals velen gisteren hebben meegekregen zijn er nieuwe maatregelen genomen omtrent Corona virus.

We mogen gelukkig open blijven en sporten. Hier zijn we erg blij mee.
Wel moeten we aantal aanpassingen doen.

Zo zullen er vanaf 15 oktober de kleedkamers niet meer gebruikt kunnen worden. Als gevolg hiervan kan er dus niet gedoucht worden en kan er geen gebruik gemaakt worden van de sauna.

Groepslessen, vechtsporten en fitness gaat door maar wel met inachtneming van 1,5 meter.

Kickboks techniek lessen zullen gegeven worden als bokszak techniek trainingen.
Bokszaktrainingen van dinsdag en donderdag zal gegeven worden als bokszak conditie trainingen.

Karate lessen zullen gegeven worden in de vorm als bokszak techniek training, Kata en Kihon lessen.

Kickboks en karate jeugdlessen gaan wel op zelfde manier door.

Reservering voor sporten blijft zoals het was door gaan. Mocht je geen account hebben om te reserveren via Virtuagym app dan kun je deze aanvragen via: admin@flexhealthclub.nl

Bij binnenkomst dien je zoals voorheen je handen te desinfecteren. Dit kan je doen bij 1 van de automatische desinfectie zuilen.
Vergeet niet een flesje desinfectie mee te nemen. Hiermee kun je je toestel voor en na gebruik schoonmaken.

Mochten en vragen zijn dan horen we het graag.

Laten we lekker genieten van onze sportmogelijkheden en elkaar de ruimte geven.