Pre-Workouts

Pre-workout supplementen zijn letterlijk vertaald supplementen om in te nemen voorafgaande aan een training (‘pre’ betekent ‘voor’). De meeste pre-workout supplementen bestaan uit een combinatie van snelle koolhydraten (suikers), aminozuren, creatine, stikstof, cafeïne en andere energie boostende ingrediënten.
Wil je extra uit je training halen dan kan je ervoor kiezen om een pre-workout supplement te nemen. Binnen enkele minuten na inname krijgt je lichaam nieuwe energie, kracht en focus. Tijdens het trainenkan dit zeker een verschil maken en resulteren in een zwaardere training, meer gewicht, sets en herhalingen.
Pre-workout supplementen zijn er in de vorm van poeders (shakes) en capsules.

Wanneer te gebruiken?

Er zijn een aantal zaken van belang als je van plan bent om een pre-workout aan te schaffen. Je moet eerst je doel bepalen. Is het het je doel om spiermassa op te bouwen, dan kan een pre-workout uitkomst bieden. Als je juist wil afvallen, dan zijn pre-workouts niet geschikt, omdat er veel snelle suikers in zitten. Je wilt juist afvallen niet teveel koolhydraten tot je nemen. Als je wil afvallen raden wij pure cafeïne pillen aan voor een optimaal resultaat van je training.
Pre-workouts bestaan er in verschillende vormen, poedervorm en in capsules. Het grote voordel van capsules is dat er geen toegevoegde suikers in zitten, omdat de smaak er niet toe doet, je slikt het immers door.

Daarnaast is het tijdstip waarop je traint enorm van belang. Als je vlak na het eten gaat trainen is het niet echt nodig om nog een voedingssupplement te nemen. Hier zit voldoende energie in en de opname van een pre-workout is niet optimaal omdat het in combinatie met je maaltijd gaat. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je allergisch bent voor 1 van de stoffen die in een pre-workout zitten.

Voordelen van een Pre-workouts:

– ook goed trainen als je geen energie hebt
– uithoudingsvermogen wordt groter (tijdelijk)
– meer spierkracht
– grotere spieren tijdens het trainen (meer pomp)
– betere resultaten
– je kan je training langer volhouden