Tai Jutsu

Tai Jutsu behoort tot de oudste krijgskunsten van Japan.

Budosporten als Judo, Karate, Aikido etc. zijn uit deze zogenoemde moederkunst ontstaan.

Tai Jutsu betekend in het Japans: ‘’Kunst van het lichaam’’, door deze algemene benaming  (lichaamskunst) kom je de term ook tegen als een benaming voor ongewapende technieken in het Nin Jutsu.

 

De moderne Tai Jutsu is een sport die vele elementen bevat van judo (worpen en klemmen), Aikido (roterende bewegingen, worpen en klemmen), Jiu Jitsu (verwurgingen, klemmen, worpen, stoten) en Karate (trappen, stoten).

Tai Jutsu beperkt zich tot efficiëntie; hoe korter de techniek, hoe beter.

Uiteraard worden er ook andere dingen aangeleerd om de souplesse, die zo typerend is voor de Japanse Krijgskunsten aan te leren.

 

Tai Jutsu is voor jong en oud, man en vrouw; technieken kunnen worden aangepast zodat diegenen die minden kracht bezitten zich ook kunnen verweren, maar dan meer gericht op de kracht van de tegenstander en op de wetten van de natuur.

Sluiting vanaf 15 december ‼️

Beste leden,

Vanavond met persconferentie is aangekondigd dat we vanaf 15 december moeten sluiten t/m 19 januari.

We vinden het heel erg dat jullie niet kunnen sporten. Hopelijk valt het allemaal mee en zijn we snel deze donkere tijden voorbij.

We zijn dankbaar dat jullie ons hebben gesteund. 🙏

We wensen een ieder fijne feestdagen en een gezonde jaarwisseling toe en hopen jullie in januari weer te mogen verwelkomen.

Stay positive 👊