5 feiten over avocado’s

Avocado’s zijn erg populair en worden steeds meer gegeten, maar wat weten we nou eigenlijk over dit groene stuk groente? We zetten 5 feitjes over de avocado voor je op een rijtje!

1. Inhoud?

Een middelgrote avocado (ongeveer 150 gram) levert 226 calorieën bevat ongeveer 3 gram proteine en 9 gram vezels.

2. Vetten in avocado’s

Meer dan 80% van de calorieën van het groene superfood komt uit vet, waarvan de meeste gezonde en onverzadigde vetten zijn. Van een van deze vetten – oliezuur – is aangetoond dat het de hoeveelheid cholesterol vermindert.

3. bananen versus avocado’s

Hoewel bananen bekend staan om hun hoeveelheid kalium, bevat een doorsnee avocado 35% meer kalium (684 vs. 505 milligram) dan bananen. Avocado’s zijn ook een goede bron van calcium en magnesium. Dit zijn cruciale elektrolyten voor atleten vanwege hun rol in het functioneren van de spieren en de vochtbalans.

4. Fytonutriënten?

Iedere avocado bevat bijna 20 vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Fytonutriënten zijn plantaardige voedingsstoffen die bescherming bieden tegen vormen van kanker, hart- en vaatziekten en tekenen van voortijdige veroudering. Goed voor een hoop zaken dus!

5. Groeien? Eet avocado’s!

Regelmatige consumptie van gezonde vetten zoals die in het groene superfood zorgen voor een boost in de productie van testosteron en groeihormoon.