Preacher Curl, dé isolatieoefening voor je biceps

Een hele goede oefeningen voor grote spierballen is de Preacher Curl. De Preacher Curl isoleert je biceps en helpt bij de zoektocht naar massieve armen! Vandaar dat we deze oefening ook terug vinden in de top 4 beste biceps oefeningen!

Voor deze oefening heb je een preacher-bankje en EZ-stang nodig. Op de foto hiernaast zie je hoe deze attributen eruit zien. Ik raad een EZ-stang aan omdat dit zorgt voor minder spanning op je polsen.

Preacher Curl uitvoering

  • Ga op het preacher-bankje zitten en stel de zitting in op een manier zodat je rechtop kunt blijven zitten en je voeten plat op de grond kunt zetten.
  • Zorg ervoor dat het bankje is afgesteld zodat jij in staat bent om gedurende je gehele herhaling te blijven zitten met je billen op de zitting.
  • Zet je handen iets minder ver dan schouderbreedte uit elkaar.
  • Til de EZ-stang omhoog tot je onderarmen loodrecht op de ondergrond staan.
  • De gehele beweging dient gecontroleerd te worden uitgevoerd. Het is niet de bedoeling dat je de kracht vanuit je rug gaat halen, maar dat je puur de biceps isoleert!
  • Let erop dat je jouw armen niet overstrekt, dit kan blessures voorkomen. Het beste is om een lichte buiging in je armen te houden.
  • Je polsen blijven tijdens de gehele oefening recht!

Ez-bar_Precher_Curl

 

Preacher Curl tips

Deze oefening is erg geschikt om je biceps te isoleren. De Preacher Curl kun je gebruiken voor verschillende fitnessdoelstellingen. Wil jij je spier-uithoudingsvermogen trainen? Dan maak je setjes met een aantal herhalingen dat tussen de 15 en 20 ligt. Ben jij er op uit om spiermassa te winnen? Dan is de sub-maximale variant het best. Dit houdt in dat je tussen de 6 en 12 herhalingen maakt per setje. Toch liever brute kracht trainen? Dan ben jij het best af met setjes waarbij je tussen de 3 en 6 herhalingen maakt.

Onderstaande video toont de correcte Preacher Curl uitvoering:

 

Bron: http://voeding-en-fitness.nl/