Bananen als slaapmiddel

Het eten van een banaan voor het slapengaan kan helpen bij een goede nachtrust, aldus gezondheidsdeskundigen. Bananen bevatten tryptofaan aminozuur dat zorgt voor aanmaak van de chemische stof serotine in de hersenen, wat een kalmerende en slaapbevorderende werking heeft, aldus de NHS.
De vruchten bevatten ook vitamine B12, waarvan deskundigen beweren dat het slapeloosheid bestrijdt door de vorming van endorfine, ook wel bekend als de ‘feel-good chemicaliën’, die een ontspannende werking hebben en stress verminderen. Alsof dat nog niet genoeg is, is deze supervrucht een rijke bron van kalium, magnesium en calcium.
In een onderzoek aan de universiteit van New England in Australië is gebleken dat bananen slaapstoornissen kunnen genezen en snurken verminderen. Volgens de onderzoekers is het drinken van een banaan smoothie voor het slapen een effectieve remedie tegen slaapapneu, een potentieel levensbedreigende aandoening die ervoor zorgt dat patiënten problemen ervaren bij het ademen tijdens de slaap.