Bietensap, waarom horen we zoveel over de rode biet?

Tegenwoordig hoor je veel in het nieuws over bietensap, niet zo gek ook want rode bieten zijn supergezond en zeker het sap van de rode bieten. Het wordt wel de nieuwe (natuurlijke) doping genoemd en ook als zodanig door veel sporters gebruikt. Is bietensap nou echt zo gezond? En wat kan bietensap doen met je sportprestaties?

Bietensap gezond?

Jazeker bietensap is supergezond en zeker niet vies om te drinken, je moet hooguit een beetje aan de smaak wennen. Het is weerstand verhogend en zorgt voor een verbeterde zuurstofopname in de cellen van het lichaam. Bietensap word veel gebruikt door (top) sporters en duursporters om hun sportprestaties te verbeteren. Wist je dat je door een kuur bietensap te nemen je sportprestaties tot 16% kan verhogen? Zeker bij de iets oudere mens stimuleert het sap van de rode biet de bloedtoevoer naar de hersenen toe. Er word zelfs al onderzoek gedaan om dementie tegen te gaan met bietensap.

Het sap werkt bloeddrukverlagend en uit onderzoek is gebleken dat  het sap van rode bieten kankerremmend is. Het kan dus zeker iets doen voor je gezondheid.

Wanneer bietensap gebruiken

Het sap van de bieten is eigenlijk voor iedereen gezond maar voor sporters en mensen die ziek zijn geweest is het zeker aan te raden. Bietensap word tegenwoordig de legale doping genoemd. Dit is niet voor niks. Door het drinken ervan wordt het bloed verrijkt met zuurstof en volgens een onderzoek uit Engeland word het uithoudingsvermogen tot 16% verhoogd. Hiervoor moet je dan enkele dagen voor de sportprestatie beginnen met elke dag een portie bietensap te nemen.

Nitraat

Bieten bevatten nitraten welke in het lichaam omgezet worden in nitriet. Nitriet helpt het lichaam om de bloedtoevoer te verhogen met zuurstof. Hierdoor kunnen je spieren beter gebruik maken van de zuurstof die binnenkomt.

Ziek geweest?

Heb je een virus of infectie gehad? Of ben je ziek geweest? Dan is het zeker aan te raden bietensap te drinken. Bietensap helpt je lichaam om de troep op te ruimen. Het geeft je net dat beetje extra wat je kan gebruiken na een ziekte. Bietensap is goed voor darmen,lever en maag en kan je helpen om je lichaam te ontgiften.

http://www.bietensap.info/